Parrot

Over Parrot

Parrot is in 1994 door Henri Seydoux opgericht. Parrot ontwerpt en ontwikkelt sinds die tijd hoogwaardige technologische consumentenproducten voor Smartphones en Tablets en brengt de producten via de distributeurs op de markt.

Parrot biedt een breed assortiment handsfree-systemen voor auto's. Dankzij zijn wereldwijde deskundigheid op het gebied van mobiele connectiviteit en multimedia is Parrot een belangrijke speler als het gaat om infotainment in de auto. Daarnaast ontwerpt Parrot luxe draadloze multimediaproducten op het gebied van audio, en ontdekt nieuwe mogelijkheden met Bluetooth Smart technologie.

De ‘welbekende’ Asteroidlijn is het laatste kindje en in oktober 2012 officieel bij GCC geïntroduceerd. Parrot heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en telt momenteel wereldwijd meer dan 1000 medewerkers. Het bedrijf genereert het grootste deel van zijn omzet buiten Frankrijk.

Nieuwe ontwikkelingen bij Parrot

In 2012 werd de allernieuwste lijn van Parrot in Nederland geïntroduceerd, de Asteroid lijn. Deze serie opent een nieuwe dimensie in entertainment en rijhulp. 

Parrot
Parrot

Parrot Asteroid Mini

Deze carkit van de Parrot Asteroid serie heeft een 3,2 inch kleurenscherm. Tevens wordt een draadloze afstandsbediening meegeleverd. Met deze carkit kan men niet alleen handsfree bellen.

Verbind de Mini met het internet via uw smartphone of usb-dongle (3G/4G) en download zelf apps uit de Google Play-winkel en/of de Asteroid Market.  Ook kan men de favoriete muziek beluisteren via de speakers van de autoradio.De Parrot Asteroid Mini speurt dan de aangesloten smartphone, mp3-speler, usb-stick of SDHC-kaart af op zoek naar de juiste liedjes.

Met de Asteroid Mini kan niet genavigeerd worden.

Parrot

Parrot Asteroid Tablet

Deze TABLET is de 5 inch versie uit de Asteroid serie van Parrot. Dit platte touchscreen kleurenscherm met een SD-kaart slot kan op een voet op het dashboard gemonteerd worden, maar ook met een Brodit adapter op een ProClip of Kuda console. 

De Tablet wordt met een draadloze afstandsbediening geleverd. De gebruiker kan zelf kiezen in de marketplace welke navigatie App men aanschaft om op deze tablet te draaien.

Parrot Asteroid Smart

Deze 2-DIN multi-media unit met 6,2 inch touchscreen heeft onboard navigatie en is uitgerust met tal van aansluitingen; SD-kaart, USB, line in, (reverse) camera aansluiting en video in- en uitgang.  De SMART is voorzien van een unieke sleutel, waardoor de unit na diefstal onbruikbaar wordt.  

Natuurlijk is er ook een radio tuner en WiFi aan boord. Men kan zelf kiezen in de marketplace welke muziek applicatie er aangeschaft wordt om op dit systeem te draaien.

Parrot